Passa al contingut principal

Mary Wollstonecraft





Mary Wollstonecraft (27 d'abril de 1759 - 10 de setembre de 1797) fou una filòsofa i escriptora britànica. Durant la seva carrera escrigué novel·les, tractats, un relat de viatge i un llibre de literatura infantil. Wollstonecraft és coneguda per reivindicació dels drets de la dona en la qual argumenta que les dones no són per naturalesa inferiors als homes, sinó que només pot semblar-ho pel fet que no han tingut accés a una educació adequada. Suggereix que dones i homes haurien de ser tractats com a éssers racionals i imagina un ordre social basat en la raó.
Tant per part del públic en general com de les feministes, la vida de Wollstonecraft ha estat objecte del mateix interès, si no major, que les seves obres, a causa de les eves relacions poc convencionals i sovint tumultuoses. Després dels idil·lis amb Henry Fuseli i Gilbert Imlay Wollstonecraft es casà amb el també filòsof William Godwin, un els precursors del moviment anarquista; amb ell tingué una filla Mary Shelley autora de Frankenstein. Wollstonecraft morí a l'edat de trenta-vuit anys a causa de les complicacions derivades del naixement de la seva filla, deixant diverses obres inacabades.
Avui en dia, Wollstonecraft està considerada una de les precursores de la filosofia feminista. La seva precoç defensa de la igualtat i els seus atacs al feminisme convencional i a la degradació de la dona van ser l'avantsala de l'aparició del moviment feminista. Les seves idees filosòfiques i els seus conflictes personals han estat considerats com a influències importants en les posteriors obres feministes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

                                                                  ¡SALERO! ¡Que salá que eres! – Le decía todo el mundo a mi hermana , cuando apenas levantaba un palmo del suelo. Yo no tenía sus gracias. Quizás, porque a lo mejor necesitaba tomar más sal. Entonces, comencé a salar las comidas. Incluso la tomaba hasta en el yogurt. -¡No se tiene que abusar de la sal! Al final te voy a tener que llevar al médico, con esa manía que te ha cogido, de salarlo todo. –Me gritó mamá-. La sal se acabó convirtiendo en una autèntica obsesión para mi. Por otro lado, las relaciones con mi madre empeoraban. -¡Pues a Marisol le sienta divinamente! –Grité-. -¡Que caràcter que tiene el niño! –Le comentaba mi madre a una vecina-. Lo diferentes que son los dos hermanos. Uno el sol, la otra, la luna. ¡Ya lo tengo! Era evidente que la sal, no estaba hecha para mí. Lo mío era, el azucar. ©txeoividal

LITERATURA INFANTIL

LITERATURA INFANTIL- LA PASTANAGA VALENTA CONTES ESCRITS PER ROSA BRIBAS La Pastanaga Valenta està un xic avorrida al seu cau, on viu amb els seus cosins i la Tieta Patata. Un dia sent com parlem de la seva gran família: ELS TUBÈRCULS i de lo importants que són per a l'alimentació de èssers vius. Així que decideix anar a cercar preguntes sobre el seu orígen. Durant el camí coneix personatges de tota mena, i es troba en més d'un embolic. Però finalment se'n surt i acaba trobant les respostes que buscava i moltes experiències més. Un relat que enamorarà a grans i petits.

Notícies ....

Durant la setmana blanca alguns programes de ràdio s'han fet eco d'aquesta nova "proposta educativa" i  li han dedicat uns minuts dels seus espais. Un d'aquests programes ha sigut el que presenta i dirigeix en Miquel Murga "TENIM UN PROBLEMA". A part de que evidentment la setmana blanca no sembla "que hagi fet net" dins la conciliació laboral-familiar, he tingut el plaer de poder sentir a la meva filla Gala participant en el programa junt amb el David Murga de entre altres convidats.