Passa al contingut principal

UNA DE BARRETS...

Quan dic que m'agrada la narrativa que s'utilitzava en el segle XIX faig una integració total de les modes en el seu conjunt, robes elegants, rellotges que pengen dels escots o de les butxaques dels pantalons dels senyors, calesses amb els seus corresponents cavalls, ciutats i pobles amb una arquitectura exquisida...... i BARRETS, de totes formes colors i utilitats.
Ai!!!! que en seria d'aquesta època sense els barrets.
Tinc el plaer de proposar-vos la primera obra literària de Charles Dickens quan aquest només comptava amb vint-i-quatre anys.

Es tracta de ELS PAPERS PÒSTUMS DEL CLUB PICKWICK.
Aquesta obra mestra va tenir molt d'èxit en el seu moment, una de les seves particularitats va ser que va captivar tant a les grans esferes Londinenques com en els ambients més humils.

Es va escriure per capítols acompanyats de les il.lustracions del gran Robert Seymour, un dibuixant amb més prestigi que el encara jove Dickens, i junts van fer del Club Pickwick una obra d'una gran perspicàcia i mordacitat.
Us adjunto un fragment en el qual es deixa veure la importància del BARRET en el món del fantàstic segle XIX.

......... Hay pocos momentos en la existencia de un hombre en que este experimente tan lamentable angustia y encuentre tan escasa conmiseración caritativa como cuando va en persecución de su propio sombrero.
Para alcanzar un sombrero se requiere mucha frialdad y un grado especial de discernimiento. Uno no se debe precipitar, pues lo pisará; no debe caer tampoco en el extremo opuesto, pues lo perderá por completo. El mejor modo es mantenerse gentilmente a la altura del objeto de la persecución, ser prudente y cauteloso, acechar bien la oportunidad, pasar poco a poco delante de él, y entonces dar un ataque rápido, agarrarlo por el ala y encajarlo firmemente en el cabeza; todo este tiempo sonriendo agradablemente, como si uno considerara que es una broma tan buena como qualquier otra...........

En els temps que corren el barret ja no és tan imprescindible tot i que segueix sent un clàssic per molts insubstituïble.
M'agradaria deixar una pregunta al aire com aquesta:

EN QUINS MOMENTS ACTUEM D'UNA MANERA TAN DIGNA I AMB QUE?..........
rosa bribas.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

                                                                  ¡SALERO! ¡Que salá que eres! – Le decía todo el mundo a mi hermana , cuando apenas levantaba un palmo del suelo. Yo no tenía sus gracias. Quizás, porque a lo mejor necesitaba tomar más sal. Entonces, comencé a salar las comidas. Incluso la tomaba hasta en el yogurt. -¡No se tiene que abusar de la sal! Al final te voy a tener que llevar al médico, con esa manía que te ha cogido, de salarlo todo. –Me gritó mamá-. La sal se acabó convirtiendo en una autèntica obsesión para mi. Por otro lado, las relaciones con mi madre empeoraban. -¡Pues a Marisol le sienta divinamente! –Grité-. -¡Que caràcter que tiene el niño! –Le comentaba mi madre a una vecina-. Lo diferentes que son los dos hermanos. Uno el sol, la otra, la luna. ¡Ya lo tengo! Era evidente que la sal, no estaba hecha para mí. Lo mío era, el azucar. ©txeoividal

LITERATURA INFANTIL

LITERATURA INFANTIL- LA PASTANAGA VALENTA CONTES ESCRITS PER ROSA BRIBAS La Pastanaga Valenta està un xic avorrida al seu cau, on viu amb els seus cosins i la Tieta Patata. Un dia sent com parlem de la seva gran família: ELS TUBÈRCULS i de lo importants que són per a l'alimentació de èssers vius. Així que decideix anar a cercar preguntes sobre el seu orígen. Durant el camí coneix personatges de tota mena, i es troba en més d'un embolic. Però finalment se'n surt i acaba trobant les respostes que buscava i moltes experiències més. Un relat que enamorarà a grans i petits.

Notícies ....

Durant la setmana blanca alguns programes de ràdio s'han fet eco d'aquesta nova "proposta educativa" i  li han dedicat uns minuts dels seus espais. Un d'aquests programes ha sigut el que presenta i dirigeix en Miquel Murga "TENIM UN PROBLEMA". A part de que evidentment la setmana blanca no sembla "que hagi fet net" dins la conciliació laboral-familiar, he tingut el plaer de poder sentir a la meva filla Gala participant en el programa junt amb el David Murga de entre altres convidats.